Curs Educatie financiara pentru copii

Înscrie-te acum!

Au mai rămas doar 3 locuri și:

DE CE EDUCAŢIE FINANCIARĂ?

Specialiştii încurajează că educaţia financiară să fie făcută cât mai devreme. Iar orice părinte îşi doreşte ca cei mici să îşi formeze deprinderi sănătoase pentru gestionarea unor sume mici de bani, să înveţe despre avantajele economisirii, să facă diferenţa între nevoi şi dorinţe. Un studiu efectuat recent a luminat faptul că un procent ridicat de oameni nu au cunoştinţe financiare de bază pentru a-şi construi o stabilitate pe termen lung. Este esenţial ca tinerii să fie educaţi din timp pentru a-şi forma deprinderi financiare sănătoase.

Astfel încât apare întrebarea: la ce vârstă este indicat să înveţe copiii despre bani? Cu cât încep mai devreme să primească o educaţie financiară solidă, cu atât mai bine! E indicat ca educaţia financiară a copilului tău să înceapă la o vârstă cât mai timpurie!

Astfel încât oferim un portofoliu de cursuri moderne şi originale pentru copii, respectiv un set de cursuri achiziţionat de la Naţional Financial Educators Council. Structura cursurilor este dezvoltată în funcţie de Teoria Dezvoltării Cognitive elaborată de psihologul Jean Piaget, având la bază jocul. Jocurile şi exerciţiile au ca obiective dezvoltarea spiritului antreprenorial, cooperarea în cadrul unei echipe, dezvoltarea încrederii în sine, a abilităţilor de comunicare, negociere şi vânzare.

Înscrie-te acum!
Educatie financiara pentru copii
 

Structură

Cursul este structurat pe două module cu un număr de 8 întâlniri a câte două ore. Cursurile noastre sunt achiziţionate de la Naţional Financial Educators Council, structura cursurilor fiind dezvoltată în funcţie de Teoria Dezvoltării Cognitive elaborată de psihologul Jean Piaget. Curricula, prezentările, jocurile construite sunt adaptate vârstei participanţilor.

Scopul acestor ateliere de lucru este creşterea IQ-ului financiar prin însuşirea unor cunoştinţe şi abilităţi care să-i conducă pe copii şi tineri la un start financiar pozitiv. O atitudine financiară corectă, formată cât mai din timp, conduce la formarea unui stil de viaţă responsabil, care îl poate transformă ae copilul de astăzi în tânărul de succes de mâine.

DIN CONŢINUTUL CURSULUI:

Modul I
Creșterea IQ-ului financiar

  • Banii: istoric şi actual. Rolul banilor. Valoarea banilor. Obiceiuri financiare. Dorinţe şi nevoi. Cererea şi oferta.
  • Cheltuieli (fixe şi variabile), economii, investiţii, donaţii. Tips&tricks pentru reducerea cheltuielilor.
  • Managementul timpului şi managementul banilor. Să învăţăm să bugetam. Stabilirea unor obiective financiare SMART, plan de economisire.
  • Surse de venit (fix şi variabil). Angajat sau antreprenor? Scavenger hunt.

 

Înscrie-te acum!

Modulul II
Cum să construim un mini-plan de afaceri

  • Vreau să fiu antreprenor! Cum să analizăm riscurile și să luăm decizii potrivite? Tipuri de împrumuturi (good debt / bad debt). Dobânda.
  • Brand personal. Leadership. Tehnici de negociere.
  • Mini-plan de afaceri I. Crearea unui produs. Planul financiar. Promovare.
  • Mini-plan de afaceri II. Cum identificăm resursele necesare dezvoltării unei mini-afaceri?
  • Cum să vindem un produs sau un serviciu?

 

Înscrie-te acum!
 
 

PRIMUL MODUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ

În cadrul primului modul, atelierele de lucru urmăresc responsabilizarea copiilor în raport cu „banii de buzunar”. La finalul primului modul, fiecare copil pleacă de la curs cu planuri personale de a ţine o evidenţă financiară, de a economisi, de a-şi construi un buget.

Obiective:

  • învăţarea avantajelor economisirii şi rolul puşculiţei;
  • formarea unor deprinderi sănătoase pentru gestionarea unor sume mici de bani;
  • stabilirea de obiective financiare şi metode de a atinge aceste obiective;
  • diferenţa dintre nevoi şi dorinţe;
  • construirea unui buget personal şi cum să se încadreze în limitele acestuia;
  • conturarea unui buget pentru un anumit eveniment;
  • conştientizarea rolului autodisciplinei în atingerea obiectivului financiar;
  • plan de economisire.
Încearcă acum
 

AL DOILEA MODUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ

În cadrul celui de-al doilea modul destinat asimilării de principii economice şi dezvoltării de abilităţi antreprenoriale, copiii sunt împărţiţi în grupe şi învaţă să construiască un “mini plan de afaceri” pe baza unui buget. Cu alte cuvinte, ne propunem să stimulăm ințiativele antreprenoriale ale copiilor. Astfel încât, descoperim, educăm şi dezvoltăm abilităţi financiare prin joc, experimentare şi creativitate. Rezultatul?! Copiii devin mai curajoşi, mai buni strategi, dau dovadă de orientare a obiectivelor pe termen lung!

Detalii suplimentare

Cine sunt participanții?

În cadrul acestui program pot participa copiii cu vârste între 9 şi 13 ani. Grupele de studiu pot avea maxim 14 copii.

Ne puteti contacta la numarul 0764 148 950 (Adelina - sales manager) sau pe adresa de mail iasi@profitpoint.ro

360 RON

Durata 4 sedinte (in weekend) a cate 2 ore

Locația Sediul Profit Point din Iași

Traineri: Ioana Chilianu (Trainer & Instructor NFEC) și Cristian Chilianu (Trainer & Consultant financiar)